Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eigenaar punkclub CBGB Hilly Kristal overleden

Shownieuws

Hilly Kristal is op 75-jarige leeftijd aan longkanker overleden. Zijn New Yorkse punkclub CBGB vormde de springplank voor bands als de Ramones en Blondie.

(Novum/AP) - Clubeigenaar Hilly Kristal is op 75-jarige leeftijd aan longkanker overleden. Dat heeft zijn zoon Mark Dana Kristal woensdag bekendgemaakt. De legendarische New Yorkse punkclub CBGB van Kristal vormde de springplank voor de carrières van bands als de Ramones, de Talking Heads en Blondie.

Kristal, die vorig jaar een bittere strijd verloor om de club open te houden, stierf dinsdag in een ziekenhuis in New York.

CBGB (Country, Bluegrass and Blues) ging al in 1973 open, maar beleefde zijn hoogtijdagen in de punkperiode, die een paar jaar later begon. Ruim een jaar geleden liet de eigenaar van het in Manhattan gelegen pand weten dat het huurcontract niet verlengd zou worden. Tal van protesten konden de sluiting van de club, een onooglijk zaaltje waar nauwelijks driehonderd mensen in pasten, niet verhinderen. Kristal hoopte de club te kunnen voortzetten in Las Vegas.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen