Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Anton Corbijn valt weer in de prijzen

Shownieuws

De Nederlandse fotograaf en vormgever Anton Corbijn is op het filmfestival van Edinburgh weer in de prijzen gevallen met zijn debuutfilm 'Control'.

De Nederlandse fotograaf en vormgever Anton Corbijn is op het filmfestival van Edinburgh weer in de prijzen gevallen met zijn debuutfilm 'Control'. De film werd bekroond met de Michael Powell Award voor beste speelfilm. Hoofdrolspeler Sam Riley kreeg de PPG Award voor beste acteur.

Het zwart-witportret van Corbijn werd in mei tijdens het filmfestival van Cannes beloond met het Europa Cinemas Label voor beste Europese film en de Prix Regard Jeune, voor de bijdrage die de film levert aan het culturele leven van jongeren. Op het Melbourne International Film Festival kreeg de film de publieksprijs.

'Control' vertelt het levensverhaal van zanger Ian Curtis van de Britse band Joy Division, die zelfmoord pleegde toen hij 23 jaar was. De film draait vanaf 11 oktober in de Nederlandse bioscopen.

Anton Corbijn is bij het grote publiek vooral bekend van de videoclips en foto's die hij maakte voor de Ierse band U2. Vorig jaar ontwierp hij ook het nieuwe logo voor de stad Den Haag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen