Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Foto Diana geveild voor slachtoffers aardbeving

Shownieuws

Mario Testino veilt een gesigneerde afdruk van een door hem gemaakte foto van prinses Diana. De opbrengst is voor de slachtoffers van de aardbeving in Peru.

Mario Testino veilt een gesigneerde afdruk van een door hem gemaakte foto van prinses Diana. Dat heeft de van oorsprong Peruaanse fotograaf woensdag bekendgemaakt. De opbrengst van de veiling komt ten goede aan de slachtoffers van de recente aardbeving in zijn vaderland.

De foto, van een breed lachende Diana in een zwarte jurk, verscheen tien jaar geleden voor het eerst in het blad Vanity Fair. De afbeelding stond ook op de uitnodiging voor het herdenkingsconcert dat onlangs voor de overleden Britse prinses werd gehouden in het Londense Wembley-stadion.

Testino zegt juist een foto van Diana te verkopen om de slachtoffers van de aardbeving te kunnen helpen omdat zij zelf graag mensen bijstond. De foto wordt op 20 november geveild bij de Londense vestiging van het veilinghuis Phillips de Pury & Company. De opbrengst gaat naar de organisatie Save the Children, die door de aardbeving getroffen gezinnen helpt.

Het is vrijdag tien jaar geleden dat prinses Diana in Parijs verongelukte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen