Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Geena Davis klaagt liefdadigheidsorganisatie aan

Shownieuws

Geena Davis heeft een aanklacht ingediend tegen de liefdadigheidsorganisatie Dads & Daughters. De eigenaren zouden er met haar idee vandoor zijn gegaan.

(Novum/AP) - Geena Davis heeft een aanklacht ingediend tegen de eigenaren van de Amerikaanse liefdadigheidsorganisatie Dads & Daughters. De actrice claimt dat Joseph Kelly en Nancy Gruver er met haar idee vandoor zijn gegaan. Ze eist daarom een onbekende schadevergoeding.

Davis stelt dat zij in 2004 het idee bedacht voor de See Jane-stichting, die zich inzet voor een genderbalans in de entertainmentindustrie voor kinderen. Zo moet de stichting stereotypen in kinderseries bestrijden en wil zij er bijvoorbeeld voor zorgen dat daar evenveel meisjes als jongens in te zien zijn. Kelly en Gruver wierpen zich vervolgens op als investeerders van het project en brachten het onder bij hun organisatie Dads & Daughters.

Volgens de 'Thelma & Louise'-actrice claimden zij vervolgens echter de eigenaren van See Jane te zijn. Ook zouden Kelly en Gruver onrechtmatig de naam en het gezicht van Geena hebben gebruikt ter promotie van hun eigen Dads & Daughters-project, waarbij vaders worden gestimuleerd zich meer te bemoeien met de opvoeding van hun dochters.

Joseph Kelly verklaart geschokt te zijn door de aangifte die de 51-jarige actrice tegen hem en zijn partner deed. Hij ontkent zich te hebben gemanifesteerd als eigenaar van See Jane, omdat het als een non-profitorganisatie geen individuele eigenaren heeft, maar wordt bestuurd door een raad van bestuur.

Kelly vertelt verder dat Davis afgelopen juli aangaf zelf verder te willen gaan met See Jane en het daarom los te willen koppelen van Dads & Daughters. "We waren natuurlijk teleurgesteld, maar we hebben onze medewerking toegezegd." Hij hoopt de zaak alsnog 'op een minder vijandige manier' op te kunnen lossen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen