Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Angelina Jolie bezoekt Irak

Shownieuws

Angelina Jolie heeft dinsdag een bezoek gebracht aan Irak. De actrice bezocht in haar functie als Verenigde Naties-ambassadrice het Al Waleed vluchtelingenkamp.

(Novum/AP) - Angelina Jolie heeft dinsdag een bezoek gebracht aan Irak. De actrice bezocht in haar functie als ambassadrice van de Verenigde Naties het Al Waleed vluchtelingenkamp op de grens van Syrië en Irak. Daarna ging ze op eigen titel langs verschillende Amerikaanse en internationale legerbases.

De 32-jarige actrice, die maandag al met Iraakse vluchtelingen sprak in de Syrische hoofdstad Damascus, wilde met haar bezoek extra aandacht vestigen op de situatie van vluchtelingen uit het door oorlog verscheurde land. "Ik ben naar Syrië en Irak gekomen om aandacht te vragen voor de humanitaire crisis hier en om regeringen aan te sporen meer geld en hulp te bieden aan de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties", verklaarde ze. "Mijn enige doel is aandacht te vestigen op de benarde situatie van diegenen die ontworteld zijn door de oorlog."

In de zes jaar dat ze ambassadrice is van de VN bezocht Jolie meer dan dertig vluchtelingenkampen in onder meer Afrika, Pakistan en Cambodja. Ze adopteerde de afgelopen jaren ook drie kinderen uit derde wereldlanden: Maddox uit Cambodja, Zahara uit Ethiopië en Pax Thien uit Vietnam. Samen met haar vriend Brad Pitt, met wie ze haar biologische dochtertje Shiloh kreeg, richtte ze vorig jaar de Jolie-Pitt Foundation op, die humanitaire projecten over de hele wereld steunt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen