Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bruce Springsteen krijgt eigen dag in Connecticut

Shownieuws

Connecticut heeft 2 oktober uitgeroepen tot Bruce Springsteen-dag. De gouverneur prees de muzikant voor zijn bijdragen aan de Amerikaanse muziekcultuur.

(Novum/AP) - De Amerikaanse staat Connecticut heeft 2 oktober uitgeroepen tot Bruce Springsteen-dag. Dit maakte gouverneur Jodi Rell bekend naar aanleiding van het concert dat Springsteen dinsdagavond geeft in Hartford in Connecticut. De gouverneur prees de muzikant en veelvuldig Grammy-winnaar voor zijn bijdragen aan de Amerikaanse muziekcultuur.

De 58-jarige Springsteen en zijn E Street Band zijn in Harftford voor de start van hun eerste toer sinds 2002, naar aanleiding van hun nieuwe album 'Magic'. Dat is het eerste album van The Boss en zijn bandgenoten sinds het in 2002 verschenen 'The Rising'.

Vorig jaar bracht Springsteen nog wel het solo-album 'We shall overcome: The Seeger sessions' uit, een cd met nummers uit het oeuvre van de Amerikaanse folkzanger Pete Seeger. 'Devils and Dust', het laatste soloalbum van Springsteen met eigen werk, stamt uit 2005.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen