Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Website Radiohead crasht door enthousiaste fans

Shownieuws

De website van Radiohead is gecrasht omdat te veel mensen de site wilden bezoeken. Fans kunnen de nieuwe cd van de band voor een willekeurig bedrag bestellen.

De website van Radiohead is tijdelijk onbereikbaar geweest omdat te veel mensen tegelijkertijd de site wilden bezoeken. De webpagina, die inmiddels weer in de lucht is, was zo populair nadat de Britse band maandag aankondigde dat het nieuwe album voor elk willekeurig bedrag te bestellen is op de site.

Fans mogen zelf uitmaken wat ze willen betalen voor de digitale versie van 'In rainbows', die vanaf 10 oktober te downloaden is maar vooraf al besteld kan worden. Wie de digitale versie in het winkelwagentje op de website plaatst, krijgt een leeg prijsvakje te zien. Wordt vervolgens op het vraagteken naast het prijsvakje geklikt, verschijnt de boodschap: 'het is aan u'.

Ook de originele cd kan worden besteld via de website, inclusief bonusmateriaal dat niet digitaal te verkrijgen is. Deze versie, waar wel gewoon voor moet worden betaald, zal rond 3 december beschikbaar zijn. Volgens een woordvoerder van de band zorgde vooral het bestellen van deze cd-box, die bijna 58 euro kost, voor de massale run op de site. Hij zei tegen de BBC dat er meer interesse is voor de cd in de box dan voor de digitale versie.

'In rainbows' is de opvolger van het in 2003 verschenen 'Hail to the thief'. In juli van dit jaar kwam het eerste soloalbum van zanger Thom Yorke uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen