Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Radio 2 ontkent investering in cd Trijntje

Shownieuws

Radio 2 heeft geen geld geïnvesteerd in de cd 'The look of love' van Trijntje Oosterhuis. Dat verklaart een woordvoerder van de publieke radiozenders.

Radio 2 heeft geen geld geïnvesteerd in het album 'The look of love' van Trijntje Oosterhuis. Dat vertelt Bart Voogd namens de publieke radiozenders aan Muziek en Beeld, een vakblad voor de entertainmentindustrie.

Het afgelopen weekeinde ontstond ophef omdat de radiozender veertigduizend euro zou hebben geïnvesteerd in het album. In ruil daarvoor zou Radio 2 een percentage van de winst ontvangen. Trijntje Oosterhuis werkte voor het album samen met de Amerikaanse componist Burt Bacharach.

Voogd stelt dat Radio 2 niets verkeerd heeft gedaan. "We zijn anderhalf jaar geleden een project gestart met het Metropole Orkest en Trijntje Oosterhuis. Daarvoor hebben we geïnvesteerd in een radio- en tv-uitzending zoals we wel vaker doen. EMI Music vond dat dermate interessant dat zij er een cd van wilden maken. Daarin hebben we toegestemd met als voorwaarde dat de royalty's afgedragen worden."

Volgens Voogd is dat een normale gang van zaken. "Het staat ook in de Mediawet." De omroep zou er geen geld aan overhouden. "Het geld dat wordt geïncasseerd, vloeit weer terug naar andere projecten", stelt hij. "Natuurlijk vinden we het leuk als de cd goed verkoopt, maar meer omdat het project dan inderdaad aan blijkt te slaan."

De zender is teleurgesteld in de reacties op het incident, vooral uit politiek Den Haag. Politici van het CDA, de PvdA, SP en VVD verklaarden dat het Commissariaat van de Media ernaar moest kijken, omdat dit niet door de beugel kon. "Er is snel en emotioneel gereageerd op onjuiste gegevens. Als het Commissariaat van de Media dit gaat onderzoeken, hebben wij allemaal contracten liggen. Het is een storm in een glas water."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen