Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nieuw onderzoek dood Diana begonnen

Shownieuws

Het nieuwe Brits gerechtelijke onderzoek naar de dood van Diana en Dodi al Fayed is dinsdag officieel begonnen. Tot het onderzoek werd begin dit jaar besloten.

(Novum/AP) - Het nieuwe Brits gerechtelijke onderzoek naar de dood van prinses Diana en Dodi al Fayed is dinsdag officieel begonnen. Het onderzoek, waartoe begin dit jaar werd besloten, heeft als doel voor eens en altijd te verduidelijken wat er tien jaar geleden precies gebeurde tijdens het fatale auto-ongeluk in Parijs.

De kans dat het onderzoek complottheorieën in de kiem smoort blijft desondanks klein. Ook is het uitgesloten dat koningin Elizabeth II en prins Charles zullen getuigen, wat de wens is van de vader van Dodi, Mohammed Al Fayed. Hij pleit al jaren voor een meer gedegen onderzoek naar de omstandigheden van het ongeluk. Al Fayed blijft ervan overtuigd dat zijn zoon en Diana zijn vermoord door de koninklijke familie, ondanks een onderzoek van het voormalige hoofd van de Londense politie John Stevens dat hiervoor in december geen bewijs vond.

In Frankrijk en Groot-Brittannië concludeerde de politie eerder dat de chauffeur van het voertuig, Henri Paul, gedronken had en daardoor de macht over het stuur verloor. De auto reed tegen een pilaar in de Parijse tunnel Pont d'Alma. Alleen bodyguard Trevor Rees-Jones overleefde. Tijdens de crash werd de auto achtervolgd door paparazzi, maar die zijn volgens Franse rechters niet schuldig aan het ongeluk.

Het gerechtelijk onderzoek zal geen schuldige aanwijzen. Er wordt slechts vastgesteld wie, waar en hoe er mensen zijn omgekomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen