Kies je favoriete radiostation

Dossiers

David Lynch in Frans Legioen van Eer

Shownieuws

David Lynch is in Parijs door de Franse president Nicolas Sarkozy benoemd tot ridder in het Legioen van Eer. Sarkozy noemde de Amerikaanse cineast een genie.

David Lynch is in Parijs door de Franse president Nicolas Sarkozy benoemd tot ridder in het Legioen van Eer. Sarkozy noemde de Amerikaanse cineast een genie en roemde hem vooral om zijn originaliteit, meldt het Franse persbureau AFP. Het Legioen van Eer is de hoogste Franse onderscheiding.

Lynch maakte films als 'Eraserhead', 'Lost highway' en 'Mulholland drive'. Bij het grote publiek is hij vooral bekend van de televisieserie Twin Peaks. "Mijn Frans is slecht, maar mijn hart is vandaag vol van dankbaarheid", zei Lynch toen hij de onderscheiding in ontvangst nam.

Ook de leden van de Britse band The Police werden maandag in Frankrijk geëerd. Sting, Andy Summers en Stewart Copeland werden door de minister van cultuur, Christine Albanel, onderscheiden in de orde van de Kunsten en Letteren. Albanel prees met name het charisma en de bijzondere persoonlijkheid van zanger Sting.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen