Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Britney is voogdij over kinderen voorlopig kwijt

Shownieuws

Britney Spears is de voogdij over Sean Preston en Jayden James voorlopig kwijt. Een Amerikaanse rechter wees de kinderen toe aan haar ex-man Kevin Federline.

(Novum/AP) - Britney Spears is de voogdij over haar twee kinderen voorlopig kwijt. Een Amerikaanse rechter bepaalde maandag dat de popzangeres haar zoontjes Sean Preston (2) en Jayden James (1) woensdag moet afstaan aan ex-man Kevin Federline. De exacte reden voor de beslissing is niet bekendgemaakt.

Het besluit van de rechter is de zoveelste tegenvaller in de neerwaartse spiraal waarin het leven van Spears zich lijkt te bevinden. Zo werd vorige week bekend dat ze wordt vervolgd voor het wegrijden na een aanrijding en rijden zonder geldig rijbewijs. Ook verplichtte de rechter haar onlangs zich twee keer per week te laten testen op drugs- en alcoholgebruik. Mogelijk heeft het moeten afstaan van de voogdij daar iets mee te maken.

De 25-jarige Spears en de 29-jarige Federline trouwden in 2004, om in juli van dit jaar officieel te scheiden. De zeggenschap over de kinderen deelden ze tot nu toe, maar Federline wil de volledige voogdij omdat hij zijn ex geen geschikte, laat staan verantwoordelijke moeder vindt.

Woensdag moeten Spears en Federline weer in de rechtszaal verschijnen. Dan wordt mogelijk duidelijk hoe het verder gaat met de voogdij over Sean en Jayden. Het nieuwe album van Spears komt op 13 november uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen