Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Frans Bauer zingt nieuw volkslied

Shownieuws

Frans Bauer gaat een nieuw volkslied zingen. De zanger doet dat voor Het Nieuwe Volkslied, een nieuw programma van de VPRO. Het publiek stemt op de favoriet.

Frans Bauer gaat een nieuw Nederlands volkslied opnemen. De volkszanger doet dat voor het tv-programma Het Nieuwe Volkslied, waarin hij en The Opposites, DeKoor, Liesbeth List, Syb van der Ploeg, Paul de Munnik en Petra Berger & Ernst Daniël Smid gloednieuwe volksliederen ten gehore brengen.

In het VPRO-programma wordt gekeken of het huidige volkslied nog bij Nederland past, of dat het tijd is voor een nieuwe, meer eigentijdse versie.

Een panel, dat bestaat uit onder anderen Aaf Brandt Corstius, Dennis van der Geest, Frits Spits en Cornald Maas, geeft een mening over de inzendingen. Ook wordt gekeken of het nummer goed mee te zingen is in een stadion, of dat het past bij een herdenking of huldiging. De kijkers kunnen via internet of de telefoon hun stem uitbrengen.

Het Nieuwe Volkslied, waarvoor de VPRO voor het eerst samenwerkt met Endemol Nederland, is op 10 oktober te zien op Nederland 1.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen