Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Foxx vindt 'The kingdom' geen politieke film

Shownieuws

Maandag ging de nieuwste speelfilm van Jamie Foxx in première. Foxx ziet 'The kingdom', over een terroristische aanslag, niet als een politiek statement.

'The kingdom', de nieuwste speelfilm van Jamie Foxx, ging maandag in het Tuschinskitheater in première. Foxx en medespeler Ashraf Barhom woonden de galapremière van bij.

In de film over een terroristische aanslag in Saoedi-Arabië speelt Foxx een FBI-agent die samen met zijn team de aanslag moet onderzoeken. Ondanks de duidelijk politieke thema's van de film ziet Jamie het niet als een politiek statement. "Het is geen politieke film", zegt hij. "Het is gewoon een actiefilm binnen een framewerk van serieuze onderwerpen."

Volgens Barhom, onder andere bekend van zijn rol in 'Paradise now', is het toeval dat hij nu opnieuw te zien is in een film die over aanslagen gaat. "Geloof me, ik kies niet specifiek voor deze films. Het is gewoon de realiteit."

De 39-jarige Foxx is voornamelijk bekend van films als 'Collateral', 'Miami Vice' en 'Dreamgirls'. De meeste bekendheid vergaarde hij met zijn rol in de biopic 'Ray', over het leven van Ray Charles. Voor zijn vertolking van de muzieklegende ontving hij in 2004 een Oscar. Op 14 september mocht de filmster zelf nog zijn ster op de Hollywood Walk of Fame onthullen.

'The kingdom' draait vanaf volgende week donderdag in de Nederlandse bioscopen

[Novum]

Gerelateerde Artikelen