Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peta-gezicht Dita von Teese draagt bont

Shownieuws

Dita von Teese, die te zien is in een advertentie van Peta, is zelf niet vies van bont. Ze zegt dat de dierenrechtenorganisatie er geen problemen mee heeft.

Dita von Teese, die momenteel te zien is in een nieuwe advertentie van het Amerikaanse People for the Ethical Treatment of Animals (Peta), is zelf niet vies van bont. Volgens haar heeft de dierenrechtenorganisatie daar geen problemen mee.

"Peta weet dat ik gek ben op bont", vertelt het 34-jarige model tegen het Amerikaanse tijdschrift People. "Ik werk niet met ze om mensen te vertellen dat ze vegetarisch moeten worden of dat ze geen bont meer moeten dragen. Ik ben er alleen om te pleiten voor het laten steriliseren van huisdieren."

In de nieuwe Peta-campagne poseert de burleske danseres gehuld in een roze korset en lange visnetkousen voor een schoolbord, terwijl ze een ouderwets schoolboekje ophoudt. Haar linkervoet rust tussen de benen van een gezeten man, die met tweedjasje en dikke bril voldoet aan het stereotype van de saaie schoolleraar. "Het is zo simpel als het ABC: Animal Birth Control", meldt de advertentie. Met de campagne wil de dierenrechtenorganisatie mensen bewust maken van de gevolgen van het niet steriliseren van huisdieren.

Peta zegt op de hoogte te zijn van Dita's voorliefde voor bont. "Ze heeft ons verteld dat ze af en toe vintage bont draagt", vertelt een woordvoerder. Peta heeft de erotisch kunstenares nog niet gevraagd om te stoppen met het dragen van bont, maar zou dat in de toekomst wellicht willen aankaarten. "We zijn heel blij dat ze ons wil steunen in deze campagne, en verder zien we het wel."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen