Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Is Ook Schitterend geeft gratis muziek weg

Shownieuws

De band Is Ook Schitterend heeft besloten gratis muziek weg te geven aan mensen die hun concerten bezoeken. Dat lieten de Groningse muzikanten maandag weten.

Is Ook Schitterend geeft gratis muziek weg aan fans die hun concerten bezoeken. Met het initiatief wil de Nederpopband zich aanpassen aan de veranderende muziekmarkt, waarop het downloaden van muziek schering en inslag is. Dat hebben de Groningse muzikanten maandag laten weten.

Bezoekers van de theatertoer, die vrijdag van start gaat in Emmeloord, krijgen bij binnenkomst een lege albumhoes die is voorzien van een code. Met deze hoes kunnen de concertgangers 24 uur later gratis een opname van het concert downloaden. Ook na de theatertoer, bij toekomstige optredens, zou het initiatief van kracht moeten blijven.

Met de nieuwe tactiek wil Is Ook Schitterend mensen niet aansporen om illegaal muziek te downloaden. "Ons uiteindelijke doel is om onze muziek met zoveel mogelijk mensen te delen", stelt leadzanger Joost Marsman in een verklaring. "Bovendien hou je zo de controle over de kwaliteit van de aangeboden opnames en voorkom je illegale bootlegs."

Is Ook Schitterend is niet de eerste band die gratis muziek aanbiedt via het internet. Zo kondigde George Michael enkele jaren geleden aan zijn muziek in de toekomst online te willen verstrekken. David Bowie was in 1996 met 'Telling lies' de eerste grote artiest die een single via het internet verspreidde.

Is Ook Schitterend is bekend van nummers als 'Voltooid verleden tijd', 'Hoe het voelt' en 'Uit de schaduw'. Vorige week verscheen de nieuwe single 'Open', van het gelijknamige nieuwe album dat vanaf 22 oktober in de winkel ligt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen