Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carry Slee ontvangt Timboektoe Award

Shownieuws

Carry Slee is onderscheiden met de speciale Timboektoe Award. Er zijn 350 duizend exemplaren van de jeugdreeks 'Timboektoe' van de schrijfster verkocht.

Carry Slee is tijdens de première van de film 'Timboektoe' onderscheiden met de speciale Timboektoe Award. De kinderboekenschrijfster ontving de prijs omdat er 350 duizend exemplaren van haar boekenreeks 'Timboektoe' zijn verkocht. De op de boeken gebaseerde film ging zaterdag in première in CineMec in Ede.

In een persbericht van uitgever Foreign Media Books stelt Slee verrast te zijn door de onderscheiding. "Ongelooflijk. Wat ben ik blij met deze award. Ik wist dat de reeks enorm goed gelezen wordt, maar dat er zoveel van verkocht zijn wist ik niet."

'Kruimeltje'-regisseur Maria Peters bewerkte de vier 'Timboektoe'-boeken tot de film, die zaterdag enthousiast ontvangen werd door het premièrepubliek. Haar man Dave Schram tekende voor de regie van de productie, over Kars en Isa, wier ouders camping Timboektoe beginnen in Frankrijk. Het echtpaar Schram-Peters bewerkte vorig jaar het boek 'Afblijven' van Slee al tot een film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen