Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Miss Moneypenny' overleden

Shownieuws

Lois Maxwell is zaterdagavond op 80-jarige leeftijd overleden. De actrice is vooral bekend van haar rol als Miss Moneypenny in veertien James Bond-films.

Lois Maxwell is overleden. De actrice, bekend van haar rol als Miss Moneypenny in de James Bond-films, overleed zaterdagavond op 80-jarige leeftijd in een ziekenhuis in Australië. Dat heeft een woordvoerder van het ziekenhuis in Fremantle bevestigd tegenover de BBC.

Miss Moneypenny is de secretaresse van M, de baas van James Bond in de films over de geheim agent. Hoewel het nooit tot een relatie kwam, flirtten agent 007 en de secretaresse film na film. Maxwell was van 1969 tot en met 1985 in veertien Bondfilms te zien, waaronder 'The spy who loved me' en 'A view to kill'. Ze speelde verder onder meer in 'Lolita' en 'That Hagen girl', waarvoor ze een Golden Globe kreeg.

Maxwell was sinds hun gezamenlijke studie aan de Royal Academy of Dramatic Art in Londen in 1944 goed bevriend met James Bond-vertolker Roger Moore. De 79-jarige acteur, die naast zijn vriendin te zien was in zeven Bond-films, verklaarde tegenover de BBC 'geschokt' te zijn door de dood van Maxwell. "Ze was grappig en altijd heel goed gezelschap."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen