Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jackie Chan vindt zijn 'Rush hour'-films niets

Shownieuws

Jackie Chan is geen fan van de 'Rush hour'-films die hem zijn Amerikaanse doorbraak bezorgden. Hij vindt de actiescènes slecht en begrijpt de humor niet.

(Novum/AP) - Jackie Chan is geen fan van de 'Rush hour'-trilogie, de films die hem zijn Amerikaanse doorbraak bezorgden. Dat schrijft de Chinese actieheld op zijn weblog. "Na het filmen van het eerste deel was ik zwaar teleurgesteld. Ik vond de actiescènes niets", schrijft hij. "Ik had het gevoel dat de actie in de film te Amerikaans was en ik begreep de Amerikaanse humor niet."

De acteur zegt aan de eerste film in 1998 te hebben meegedaan omdat hij de Amerikaanse markt wilde testen. Dat hij na zijn teleurstelling in de eerste film toch toezegde voor een vervolg, ligt volgens hem aan het 'onweerstaanbare' bedrag dat hem daarvoor werd geboden. Het derde deel van de film, dat vanaf donderdag in de Nederlandse bioscoop draait, maakte de acteur naar eigen zeggen om tegemoet te komen aan zijn fans. "Maar ik begrijp de humor ervan nog steeds niet helemaal."

Chan staat er bekend om nogal blasé te zijn over zijn Amerikaanse filmprojecten. In 2005 zei hij in een interview dat hij die films alleen maakt om de Chinese projecten die hem écht interesseren te kunnen financieren. Onlangs toonde hij ook weinig enthousiasme voor 'The forbidden kingdom', de eerste film hij samen maakte met de eveneens Chinese actieheld Jet Li. Hij noemde de film, die in april in Amerika in première gaat, 'niet zo heel goed'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen