Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Black Eyed Peas spelen voor arme kinderen

Shownieuws

De hiphopband Black Eyed Peas heeft een benefietconcert gegeven in Mexico City. De opbrengst van het optreden gaat naar 1500 kansarme Mexicaans kinderen.

(Novum/AP) - De hiphopgroep Black Eyed Peas heeft een concert gegeven in Mexico City om geld in te zamelen voor kansarme kinderen. De opbrengst van het optreden van vrijdagavond gaat naar 1500 Mexicaanse kinderen die zich geen goede opleiding kunnen veroorloven.

Frontman Will.i.am herkent zichzelf in hen. "Het voelt goed om de jeugd te helpen, omdat wij ook ooit tieners waren die graag artistieke dingen wilden doen", zei hij. "Er waren niet zoveel mogelijkheden in het oosten van Los Angeles, waar ik vandaan kom."

Zangeres Fergie voelt vooral een verwantschap met Mexico. "Het is voor ons allemaal speciaal om in Mexico te zijn, aangezien we uit het zuiden van Californië komen", zei ze. "Ze noemen Will wel een 'blaxican', omdat hij opgroeide met Mexicaanse vrienden en familie. Taboo is natuurlijk van Mexicaanse afkomst. Mijn overgrootmoeder komt uit Mexico en Apl.de.ap is gek op Spaanse en Mexicaanse vrouwen."

De Black Eyed Peas scoorden hits met nummers als 'Where is the love', 'Shut up' en 'My humps'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen