Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Twee halve finales voor Songfestival

Shownieuws

Twee halve finales gaan vanaf volgend jaar vooraf aan het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de European Broadcasting Union besloten in Verona.

Twee halve finales gaan vanaf volgend jaar vooraf aan het Eurovisie Songfestival. Dat heeft de European Broadcasting Union, die de competitie organiseert, besloten tijdens een bijeenkomst in het Italiaanse Verona.

Alleen het gastland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk gaan automatisch door naar de finale. Alle andere deelnemers moeten hun plek in de finale zien te bemachtigen in de twee afzonderlijke halve finales. Eerder ging er slechts één halve finale vooraf aan het Eurovisie Songfestival.

Volgens de European Broadcasting Union moet het aangepaste selectiesysteem het evenement eerlijker maken. Details over het nieuwe systeem laten nog op zich wachten.

Dit jaar was er veel kritiek na de halve finale, die op 10 mei plaatsvond. Toen werd vooral gestemd op Oost-Europese deelnemers. Ook tijdens de finale bleken Oost-Europese landen vooral op elkaar te stemmen. De Servische zangeres Marija Serifovic kwam op 12 mei als winnaar uit de bus.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen