Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Shakira doneert miljoenen voor goede doel

Shownieuws

Shakira heeft 28 miljoen euro toegezegd aan de heropbouw van Peru en Nicaragua. Ook investeert ze 3,5 miljoen euro in gezondheidszorg en onderwijs.

(Novum/AP) - Shakira heeft 28 miljoen euro toegezegd aan de heropbouw van de door natuurrampen getroffen landen Peru en Nicaragua. Ook investeert ze met haar stichting Alas drieënhalf miljoen in de gezondheidszorg en het onderwijs in verschillende Latijns-Amerikaanse landen.

Dat heeft de popster bekendgemaakt in New York, tijdens een conferentie over het klimaat en ontwikkelingssamenwerking die werd georganiseerd door Bill Clinton. "Ik geloof dat onderwijs de sleutel is tot het oplossen van de problemen die hebben bijgedragen aan de sociale crisis in Latijns-Amerika", zei de 30-jarige zangeres, die hits scoorde met nummers als 'Whenever, wherever' en 'Hips don't lie'.

Shakira heeft Alas, dat 'vleugels' betekent in het Spaans, opgericht met schrijver Gabriel Garcia Marquez, die in 1982 de Nobelprijs voor de Literatuur won. De liefdadigheidsinstelling richt zich vooral op kinderen.

In augustus kwamen in Peru honderden mensen om het leven na een zware aardbeving. Nicaragua werd eerder deze maand getroffen door een orkaan, waarbij meer dan honderd mensen om het leven kwamen en vele duizenden huizen werden verwoest.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen