Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Drukke Carice mist première 'Alles is liefde'

Shownieuws

Bij de première van 'Alles is liefde' is Carice van Houten de grote afwezige. Door twee nieuwe filmrollen kan ze op 8 oktober niet over de rode loper paraderen.

Hoofdrolspeelster Carice van Houten is de grote afwezige bij de première van de romantische komedie 'Alles is liefde'. Door twee nieuwe filmrollen kan de actrice op 8 oktober niet over de rode loper paraderen. Volgende week vliegt ze naar Marokko, waar opnamen worden gemaakt voor de politieke thriller 'Body of lies'.

De Amerikaanse film, waarin Van Houten de echtgenote speelt van Leonardo DiCaprio, kwam op het laatste moment op haar pad. Dat vertelde haar agente zaterdag. "Ze moet jammer genoeg precies filmen op de dag van de première van 'Alles is liefde'."

Aanvankelijk leek Van Houten niet beschikbaar voor 'Body of lies', omdat ze op korte termijn geen visum kon krijgen voor de Verenigde Staten. Speciaal voor de 31-jarige actrice, die slechts een kleine rol speelt in de film, worden de opnamen van haar scènes verplaatst naar Marokko. Daar zou toch al een groot deel van de film worden opgenomen.

De thriller draait om een CIA-agent die wordt uitgezonden naar de Jordaanse hoofdstad Amman, waar hij moet jagen op een kopstuk van Al-Qaida. Ook Russell Crowe speelt een rol in de film, die wordt geregisseerd door Ridley Scott.

Meteen na de opnamen van 'Body of lies' vliegt Van Houten naar Toronto voor 'Repossession mambo', waarin ze de vrouw van Jude Law speelt. Forest Whitaker, die eerder dit jaar een Oscar won voor zijn rol in 'The last king of Scotland', speelt de hoofdrol in de sciencefictionthriller. De film draait om de handel in organen. Hij gaat over een man die op de vlucht moet slaan omdat hij zijn harttransplantatie niet kan afbetalen.

De rol in 'Repossession mambo', die groter is dan die in 'Body of lies', sloeg Van Houten eerder af, omdat ze ten tijde van de opnamen bezig zou zijn met 'Vivaldi'. Toen onlangs bekend werd dat de opnamen van deze historische film niet eind oktober, maar eind november van start gaan, kon de actrice alsnog ja zeggen.

In 'Vivaldi' speelt de brunette, die internationaal de aandacht trok met haar hoofdrol in 'Zwartboek', de geliefde van de Italiaanse componist Antonio Vivaldi. De Nederlandse rondde onlangs de opnamen af voor de nazithriller 'Valkyrie', waarin Tom Cruise de hoofdrol speelt. Voor volgend jaar staat de biopic 'Smoke and ochre' op het programma, waarin ze de Zuid-Afrikaanse schrijfster Ingrid Jonker speelt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen