Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna genomineerd voor Hall of Fame

Shownieuws

Madonna is genomineerd voor een plekje in de Rock and Roll Hall of Fame. De popkoningin is, naast de Beastie Boys en Donna Summer, één van de negen kanshebbers.

(Novum/AP) - Madonna is genomineerd voor een plek in de Rock and Roll Hall of Fame in Cleveland. De popkoningin is, naast de Beastie Boys en Donna Summer, één van de negen kanshebbers voor de onderscheiding.

Ook de discogroep Chic, rocker John Mellencamp, rapper Afrika Bambaataa, singer-songwriter Leonard Cohen en de sixtiesbands The Dave Clark Five en The Ventures zijn genomineerd. Op 10 maart worden in New York de vijf acts bekend gemaakt die worden bijgezet in het Rock and Roll Hall of Fame and Museum.

De selectie wordt gemaakt door een jury van vijfhonderd muzikanten, vertegenwoordigers van de muziekindustrie en journalisten. Om in aanmerking te komen voor de onderscheiding moet het ten minste 25 jaar geleden zijn dat een artiest of band het eerste album uitbracht. Onder anderen Elvis Presley, B.B. King, The Beatles, Bob Dylan en David Bowie hebben een plaats vgekregen, maar ook bijvoorbeeld Fleetwoord Mac en The Ramones.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen