Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sylvana Simons is geen 'excuusnegerin'

Shownieuws

Sylvana Simons denkt niet dat ze haar succes te danken heeft aan haar huidskleur. "Ik ben geen excuusnegerin", zegt ze zaterdag in De Telegraaf.

Sylvana Simons denkt niet dat ze haar succes te danken heeft aan haar huidskleur. "Ik ben geen excuusnegerin", zegt ze zaterdag in de bijlage Vrouw van De Telegraaf. "Na vijftien jaar ervaring mag het toch duidelijk zijn dat ik een heleboel meer ben dan het 'broodnodige toegevoegde kleurtje'."

Gedurende haar jeugd moest de 36-jarige presentatrice wel opboksen tegen vooroordelen. "Ik zat op de balletacademie en dan zeiden mensen: 'Ja natuurlijk, jullie soort kan zo goed dansen'", vertelt ze. "Maar als ik tegen iemand zei dat ik ook op het atheneum zat, reageerden ze stomverbaasd: 'Wat goed van je!' Alsof het onmogelijk was dat ik als zwart meisje over enige intelligentie beschikte."

De presentatrice van RTL-programma's als Dancing with the Stars en De TV-Makelaar ziet dan ook met lede ogen de populariteit van een politicus als Geert Wilders aan. "Ik denk dat heel veel mensen die nu achter Geert Wilders aanhollen in hun hart helemaal niet zo racistisch zijn", stelt ze. "Ze zijn ongelukkig of ontevreden en weten niet waarom."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen