Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Opnieuw gouden plaat voor Belle Perez in Nederland

Shownieuws

De Belgische latindiva Belle Perez heeft zaterdag een gouden plaat gekregen voor haar album 'Gotitas de amor'. Op 13 oktober treedt ze op in Ahoy Rotterdam.

De Belgische latindiva Belle Perez heeft zaterdag voor de tweede keer een gouden plaat in ontvangst genomen in Nederland. Ze kreeg de onderscheiding tijdens het radioprogramma Tros Muziekcafé voor haar album 'Gotitas de amor', waarvan ruim 35 duizend exemplaren zijn verkocht.

De 31-jarige Perez heeft inmiddels een scala aan gouden albums op haar naam staan. "Mijn huis staat er vol mee", lacht de zangeres. "Ik zet ze overal neer. Van de woonkamer tot op mijn bureau. Ze maken echt deel uit van mijn leven."

En met dat leven van Belle gaat het de laatste tijd van een leien dakje. Zo komt er binnenkort een juwelenlijn van haar uit, presenteert ze met plezier het Tros Muziekfeest op televisie, is ze aan het doorbreken in Duitsland en loopt het storm met de kaartverkoop voor haar allereerste concert in de Rotterdamse Ahoy, waarvan de voorbereidingen in volle gang zijn. "Omdat Ahoy toch vrij groot is, wil ik er een warme en persoonlijke show van maken", zegt Belle. "Maar uiteraard ga ik ook flink uitpakken, met veel toeters en bellen."

Of er ook bekende gasten meedoen, is voor Belle niet het belangrijkst. "Ik heb nu een aantal speciale gasten die niet bekend zijn, maar die wel hun sporen hebben verdiend in het latingenre. In Nederland en België zijn er nu eenmaal weinig artiesten die mijn muziekstijl aanhangen. En omdat het maar één keer mijn eerste keer is in Ahoy, moet het ook echt mijn show zijn."

Uiteraard zegt Belle geen nee als haar grote idool Gloria Estefan onverhoeds acte de présence wil geven. "Stel dat ze ineens belt, dat sla ik niet af." En ook met de Spaanse zanger Juanes wil Belle best het podium delen. "Zijn stoere stijl gecombineerd met mijn stem, dat zou wel mooi zijn", mijmert ze.

Perez heeft net een nieuwe single uit, 'Djolei djolei', van het verzamelalbum 'Greatest latin hits'. De zangeres van Spaanse afkomst staat 13 oktober in Ahoy Rotterdam. Volgend jaar toert ze langs de Nederlandse theaters met haar show 'Gipsy', zoals ook haar volgende album gaat heten. Momenteel wordt er druk geschreven aan nieuwe nummers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen