Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Acteur Michael Caine komt met loungealbum

Shownieuws

De Britse acteur Michael Caine heeft een cd samengesteld van zijn favoriete liedjes om bij te relaxen. Het loungealbum 'Cained' komt 3 september uit.

De legendarische Britse acteur Michael Caine heeft een cd samengesteld van zijn favoriete liedjes om bij te relaxen. Op het loungealbum 'Cained' staan nummers als 'No ordinary morning'(Chicane), 'Sunshine better'(John Martyn) en 'Rose rouge'(St. Germain). "Ik houd al jaren van dit soort muziek en heb er letterlijk honderden cd's van", zegt Caine in het Amerikaanse muziekblad Billboard.

De 74-jarige acteur doelt daarmee op het zogenoemde chill out-genre, een muziekstijl die berust op rustige, melodische dancemuziek . "Ik koop al zeker vijftien jaar dit soort platen en weet er alles van", zegt Caine. Zo staan op de cd ook de bewerking van Nina Simones 'Sinnerman', gemaakt door dj Felix da Housecat, en het nummer 'Swollen' van Bent, nummers die vooral door de kenners worden gewaardeerd.

Caine's uitstapje naar de muziekwereld kreeg onvoorzien vorm tijdens een etentje in het huis van Elton John in Nice. Daar raakte John zo onder de indruk van de muziekkennis van Caine, dat hij hem overhaalde een album samen te stellen.

Dat kostte Caine uiteindelijk weinig moeite, wat hij heeft een levenslange passie voor het maken van compilaties, zegt hij. Zo heeft hij naar eigen zeggen duizenden cassettebandjes en cd's samengesteld met zijn favoriete muziek. "Maar met chill out-muziek heb ik eindelijk mijn sterkste punt gevonden."

Caine speelde rollen in films als 'Alfie' en 'The Italian job'. Twee keer won hij een Oscar: in 1986 voor 'Hannah and her sisters' en in 1999 voor 'The cider house rules'.

Het album 'Cained' komt 3 september uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen