Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Benny Neyman droomt van filmrol

Shownieuws

Benny Neyman draait al ruim dertig jaar mee als zanger, maar heeft nog genoeg te dromen. "Een serieuze rol in een speelfilm zou ik wel te gek vinden."

Benny Neyman draait al ruim dertig jaar mee als zanger, maar heeft nog genoeg te dromen. Zo hoopt hij ooit nog een mooie rol te spelen in een film. "Een serieuze rol in een speelfilm zou ik wel te gek vinden. Het liefst een psychologisch drama, want daar houd ik van", zegt hij. "Ook zou ik wel eens mijn memoires willen schrijven en dan mezelf spelen als oudere artiest."

De 56-jarige zanger werd onlangs benaderd voor een rol in een regiosoap van TV Utrecht. Maar die sloeg hij af. " Ik heb gezegd dat ik het heel leuk vind, maar dan moet het wel een leuke rol zijn", legt Benny uit. "Ik zou een dominee moeten spelen en drie zinnen zeggen. Ik heb uiteindelijk bedankt voor de rol. Ik hoef geen hoofdrol, maar het moet wel spannend zijn."

Neyman werkt momenteel aan de promotie van zijn nieuwe single 'Ik ben blij dat ik je niet vergeten ben'. Het nummer is een bewerking van een oude hit van Joost Nuissl uit 1975. Neyman staat bekend om zijn bewerkingen van oude hits, hoewel dat volgens hem maar weinig geld oplevert. "Voor bewerkingen krijg je peanuts", zegt Benny fel. Ik heb ooit voor Bonnie St Claire en José Hoebee de hits 'Cassandra' en 'Zoals vrienden doen' geschreven en daar heb ik nul voor gekregen."

Beide nummers waren bewerkingen van oude hits van de Zweedse popgroep Abba. Op zijn nieuwe cd 'Onverwacht' heeft hij toch weer een Abba-lied onder handen genomen. Van het nummer 'Our last summer' maakte Benny 'Kind van de wind', dat gaat over de zigeunercultuur.

Neyman heeft het nummer een volledig eigen draai gegeven. "Ik val op een melodie en daar maak ik mijn eigen tekst op. En dan wordt het toch een nummer van mij."

De nieuwe single van Benny Neyman verschijnt volgende week. Het album ligt eind augustus in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen