Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Eerste toptienhit voor Dries Roelvink

Shownieuws

Dries Roelvink heeft zijn eerste toptienhit te pakken. 'Op weg naar de zon (Route du soleil)' stijgt in de Single Top 100 van de 25e naar de achtste plaats.

Na een professionele zangcarrière van ruim 23 jaar heeft Dries Roelvink zijn eerste toptienhit te pakken. Zijn single 'Op weg naar de zon (Route du soleil)' stijgt in de Single Top 100 van de 25e naar de achtste plaats. Dat is voor Roelvink, die negen albums en 34 singles op zijn naam heeft staan, een droom die uitkomt. "Mijn carrière heeft hoogte- en dieptepunten gekend, maar dit is wel een ongelooflijke bekroning", zegt de volkszanger.

De 48-jarige Roelvink, die op 28 januari zijn eerste grote concert geeft in Ahoy in Rotterdam, is blij met de waardering voor zijn nieuwe single. "Erg fijn dat de mensen mijn single zo leuk vinden. De single is feest, en dat is ook precies wat de mensen in Ahoy van me kunnen verwachten."

Het thema in Ahoy wordt 'Costa del Sol reünie party'. Volgens Dries wordt het een 'avond compleet feest'. Hij krijgt hulp van veel gastartiesten, van wie hij de namen de komende tijd bekend zal maken. "De mensen moeten een avond al hun zorgen kunnen vergeten en helemaal uit hun dak kunnen gaan. Daar ga ik voor zorgen."

Voor het feest in Ahoy moeten nog wel achtduizend van de in totaal tienduizend kaarten verkocht worden. Met zijn huidige hit op zak en een geplande marketingcampagne voor het concert in september, heeft de gebruinde Amsterdammer er het volste vertrouwen in dat het straks vol zit.

Dankzij de actie 'Help Dries de Top 10 in', die de website GeenStijl vier dagen geleden begon, staat Dries ook op de vijfde plaats van de downloadlijst van iTunes, laat de platenmaatschappij van Roelvink weten. De downloads tellen voor de Single Top 100 pas vanaf volgende week mee en hebben dus geen invloed gehad op zijn huidige toptienhit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen