Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Laura Bush en dochter schrijven kinderboek

Shownieuws

First Lady Laura Bush en dochter Jenna schrijven een kinderboek. Het nog titelloze boek komt volgend jaar uit en moet kinderen aansporen tot lezen.

(Novum/AP) - First Lady Laura Bush en haar dochter Jenna zijn een kinderboek aan het schrijven. Het nog titelloze boek komt in de lente van volgend jaar uit. De opbrengst komt ten goede aan twee onderwijsprogramma's. De vrouw van de Amerikaanse president was vroeger lerares en staat bekend om haar inzet voor beter onderwijs. Jenna geeft nog steeds les.

Het boek vertelt het verhaal van een jongetje dat een hekel heeft aan lezen. Zijn juf leert hem echter hoe leuk boeken kunnen zijn. Het verhaal is losjes gebaseerd op ervaringen die Laura en Jenna zelf hebben opgedaan als lerares.

Boeken van First Ladies en hun kinderen zijn een trend. Zo had Barbara Bush, de vrouw van George Bush sr., een bestseller met 'Millie's book', over de hond van de familie. Ook Hillary Clinton, de vrouw van Bill Clinton, schreef twee kinderboeken over dieren. Van de 25-jarige Jenna Bush komt in de hersft ook nog 'Ana's story' uit, over een alleenstaande tienermoeder met hiv, die Jenna ontmoette tijdens haar werk voor Unicef.

In Nederland zet prinses Laurentien zich in voor leesbevordering onder kinderen. Zo werd op haar initiatief de Stichting Lezen & Schrijven opgericht. Ook zet de vrouw van prins Constantijn zich in voor alfabetisering.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen