Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pinkpop volgend jaar niet met Pinksteren

Shownieuws

Pinkpop wordt volgend jaar niet gehouden met Pinksteren. Dat valt te vroeg, op 11 en 12 mei, en de organisatie vreest dat internationale bands dan niet komen.

Voor het eerst in zijn 39-jarig bestaan wordt het roemruchte muziekfestival Pinkpop volgend jaar niet in het pinksterweekeinde gehouden. Omdat Pinksteren dan relatief vroeg valt, op 11 en 12 mei, vreest de organisatie dat veel grote internationale bands niet komen. Die komen liever eind mei, als ook het Duitse festival Rock-Am-Ring wordt gehouden.

Organisator Jan Smeets zegt dat de beslissing om Pinkpop te verschuiven niet zonder slag of stoot is gegaan. "Je verbreekt toch een traditie." Toch denkt Smeets dat de huidige generatie bezoekers de link tussen Pinkpop en Pinksteren niet meer legt. "De naam van het festival is nu sterker dan de periode waarin het valt."

Omdat er nu ook geen vrije pinkstermaandag is na het weekeinde, begint Pinkpop 2008 op vrijdagavond en niet zoals gebruikelijk op zaterdag. Toch laat de organisatie Pinksteren niet geheel geruisloos aan zich voorbijgaan. Pinkpop Classic, met louter acts uit het verleden van het festival, vindt wel plaats op tweede pinksterdag.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen