Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Beugel deert zangeres Dennis niet

Shownieuws

Dennis heeft geen last van haar plaatjesbeugel tijdens het zingen. "In het begin heb ik behoorlijk lopen 'kwatten' tijdens optredens", vertelt de zangeres.

Dennis heeft geen last van haar plaatjesbeugel als ze zingt. "In het begin heb ik behoorlijk lopen 'kwatten' tijdens optredens", vertelt de zangeres, die eigenlijk Denise van Donselaar heet. "Dan zag ik van alles door de zaal vliegen en dan dacht ik 'o jee'." Nu is Dennis helemaal gewend aan de beugel, die er over driekwart jaar alweer uit mag.

De 23-jarige zangeres nam onlangs de videoclip van 'Bubblegum' op, de derde single van haar in april verschenen debuutalbum 'Her name is Dennis'. Het schrijven van het nummer ging moeizaam. Dennis worstelde en pakte ten einde raad het woordenboek erbij. "Ik deed mijn ogen dicht en bladerde. Ik kwam bij de B uit en opeens viel het kwartje en werd het 'Bubblegum'."

De tekst van het nummer, die Dennis net als de andere nummers op haar album zelf schreef, kan op twee manieren geïnterpreteerd worden. "Het kan over kauwgom gaan, hoe je het kauwt, een bel blaast en weer uitspuugt", vertelt de blonde zangeres, die door Marco Borsato een groot talent wordt genoemd. "Ik zing natuurlijk 'You are my bubblegum' en 'I take you when I want'. Zo wordt het een beetje een sexy liedje."

Dennis heeft er nooit bij stilgestaan dat ze, door haar nummers zelf te schrijven, persoonlijke ervaringen en gevoelens op straat gooit. "Het is wel persoonlijk, maar ik houd het meestal vaag", vertelt ze. "Er zijn maar een paar nummers waarop ik echt in detail treed en bij die nummers wil ik ook dat iedereen het weet."

Een van die nummers is 'You piss me off'. Dat gaat over een jongen op wie Dennis hevig verliefd was. "Hij wist dat en ging voor mijn neus met een ander meisje staan zoenen", vertelt ze. "Eerst was ik verdrietig, maar daarna werd ik superkwaad." 'Today' gaat over dezelfde jongen in de periode dat alles nog koek en ei was. "Dan ben je zo gek op iemand dat je het wel van de daken wil schreeuwen", lacht de jonge zangeres.

'Song for Bas', het laatste nummer op het album, is ook een persoonlijk nummer. Dat gaat over haar overleden neefje Bas, met wie Dennis heel hecht was en aan wie de cd opgedragen is. "Hij overleed toen wij allebei 16 waren", vertelt de Haarlemse zangeres. "Het was heel heavy, want hij was nog zo verschrikkelijk jong en ik ook."

Dennis had niet stilgestaan bij de eventuele reactie van haar familie toen ze het nummer schreef. "Ik had nog helemaal niet zo ver gedacht", bekent ze. "Ik dacht gewoon aan hem tijdens het schrijven van het nummer en ik had me helemaal niet bezig gehouden met wat anderen daarvan zouden vinden." Haar familie reageerde gelukkig enthousiast op de ballad. "Ze vonden het geweldig."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen