Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Belinda Meuldijk daagt Rob de Nijs en partner

Shownieuws

Belinda Meuldijk heeft haar ex-man Rob de Nijs gedagvaard. Ze sleept ook diens verloofde Henriëtte Koetschruiter en haar vriendin Astrid Collé voor de rechter.

Belinda Meuldijk heeft haar ex-man Rob de Nijs gedagvaard. Dat vertelt ze donderdag in De Telegraaf. Behalve haar ex-man sleept de tekstschrijfster ook diens verloofde Henriëtte Koetschruiter en haar vriendin Astrid Collé voor de rechter. Zij houdt hen verantwoordelijk voor het schandaal waarbij het roddelblad Privé foto's van het vervuilde huis van Meuldijk publiceerde.

Woensdag verklaarde voormalig LiveShop-presentator Martijn van den Bergh in De Telegraaf dat Koetschruiter de bewuste foto's maakte. Ze speelde deze vervolgens aan hem door met de vraag of hij ze door wilde sturen naar Privé. Koetschruiter zou volgens Van den Bergh verrukt zijn geweest met het uiteindelijke resultaat. "Ze is zelfs nog naar de sigarenzaak gerend om vijf exemplaren te kopen."

Meuldijk verklaart in De Telegraaf Martijn van den Bergh niet kwalijk te nemen dat hij de foto's doorspeelde. "Hij is er gewoon ingeluisd", denkt ze. "Ik ben er ook jarenlang ingevlogen. Dacht altijd dat Henriette een heel aardig meisje was. Het meest erge vind ik eigenlijk dat Rob en zij al maanden wisten dat mijn huis er al lang niet meer zo uitzag. Het was een momentopname, de foto's zijn vorig jaar augustus gemaakt." Met de foto's zouden De Nijs en zijn verloofde willen aantonen dat Meuldijk niet in staat is haar autistische zoon Joshi, die zij met de zanger kreeg, op te voeden.

Met de dagvaardingen wil de 52-jarige Meuldijk de kosten die zij maakte door deze zaak, ze klaagde onder meer met succes Privé aan, terug krijgen. Het weekblad moest rectificeren en 7500 euro betalen aan Meuldijk. "Begrijp mij goed, het gaat mij helemaal niet om geld. Ik ben toch al voor de rest van mijn leven gebrandmerkt als 'dat vieze mens'. Wél wil ik de door mij gemaakte administratieve kosten eruit hebben, en de schade die ik heb geleden."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen