Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Internationale belangstelling voor derde Zoop-film

Shownieuws

De Nederlandse film 'Zoop in Zuid-Amerika' heeft veel belangstelling gewekt in het buitenland. De film is verkocht aan Frankrijk, Rusland, Duitsland en Turkije.

De Nederlandse film 'Zoop in Zuid-Amerika' heeft veel belangstelling gewekt in het buitenland. De film, die drie weken geleden in première ging, is verkocht aan Frankrijk, Rusland, Duitsland en Turkije. Dat heeft producent NL Film & TV vandaag bekendgemaakt.

'Zoop in Zuid-Amerika' is de derde film van Johan Nijenhuis die is gebaseerd op de kinderserie Zoop. In de film komt een groepje jonge rangers uit een Nederlandse dierentuin in actie om een zeldzame vlindersoort in het Zuid-Amerikaanse regenwoud te behoeden voor uitsterven.

Het was de bedoeling dat het Zuid-Amerikaanse deel de laatste film in de Zoop-reeks zou worden. Maar binnen anderhalve week bezochten honderdduizend mensen de productie. Dat succes heeft regisseur Nijenhuis van gedachten doen veranderen. Onlangs maakte hij bekend toch te spelen met het idee voor een vierde film. Die zou waarschijnlijk moeten spelen in Kenia, Australië of Canada.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen