Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jelka van Houten ziet zusje Carice bijna niet meer

Shownieuws

Jelka van Houten heeft haar zus Carice al maanden niet meer gezien. De actrice zit voortdurend in het buitenland voor filmopnamen.

Jelka van Houten mist haar zusje Carice. "Ze zit de hele tijd in het buitenland en heeft helemaal geen tijd", vertelt de blonde actrice. "Ik ben natuurlijk ontzettend trots op haar, maar het is wel jammer dat ik haar bijna niet meer zie."

De 30-jarige Carice, die internationaal doorbrak met haar rol in de film 'Zwartboek', is de laatste tijd vrijwel voortdurend in het buitenland voor filmopnamen. Zo vroeg Tom Cruise haar voor de oorlogsfilm 'Valkyrie', waarvoor ze onlangs naar Berlijn afreisde. In oktober vertrekt ze naar Venetië en Kroatië, waar de historische film 'Vivaldi' wordt opgenomen.

Jelka kijkt het meest uit naar de biografische film 'Smoke and ochre', waarin Carice de Zuid-Afrikaanse schrijfster Ingrid Jonker speelt. "Daar ben ik zo benieuwd naar", zegt de 28-jarige actrice. "Volgens mij is dat een heel mooie rol om te spelen. Ik denk dat ze dat ook heel goed kan. Ik weet dat ze het kan." Opnamen voor de film, die wordt geregisseerd door de Nederlandse Paula van der Oest, gaan volgend jaar van start.

Niet alleen Carice heeft een overvolle agenda. Ook Jelka, die bekend werd door haar rol in de musical 'Turks fruit', kan over een gebrek aan rollen niet klagen. Momenteel staat ze met de voorstelling 'Iets' op De Parade. "Zo meteen begin ik met de repetities voor de musical 'Hair'", vertelt ze. "Daarna ga ik met Ellen Pieters en Alex Klaasen op tournee." Samen met de twee acteurs is ze vanaf januari te zien in de theatervoorstelling 'Verplichte figuren'.

Net als haar zus blijft ook Jelka op het witte doek actief. Zo is ze begin volgend jaar te zien in 'Zomerhitte', de verfilming van het gelijknamige boek van Jan Wolkers. Later dit jaar begint ze waarschijnlijk eveneens met de opnamen voor 'Het echte leven', een film van Robert Jan Westdijk, die eerder 'Zusje' regisseerde. "Ik weet alleen nog niet zeker of dat gaat lukken qua planning."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen