Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Record stemmen Gouden Televizier-ring

Shownieuws

De meest prestigieuze televisieprijzen van het jaar zijn populairder dan ooit. Er zijn al meer dan twintigduizend stemmen ontvangen op televizier.nl.

Het publiek mengt zich massaal in de strijd om de Televizierring. Dit maakte de Avro woensdag bekend. Op de websites televizier.nl en radioring.nl zijn al meer dan twintigduizend stemmen binnengekomen. Verwacht wordt dat er voor het weekeinde meer dan vijfentwintigduizend stemmen zijn uitgebracht. Volgens hoofdredacteur Televizier Peter Houben is dat een record.

Tijdens het gala van de Gouden Televizier-Ring worden vier publieksprijzen uitgereikt. De Gouden Stuiver is voor het beste jeugdprogramma en de twee Zilveren Televizier-sterren zijn voor de tv-persoonlijkheden van het jaar. De vierde en meest begeerde prijs, de Gouden Televizier-Ring, gaat naar het beste tv-programma. Vorig jaar namen de makers van het BNN-programma De Lama's de ring mee naar huis.

De 42e editie van het gala van de Gouden Televizier-Ring wordt op vrijdag 26 oktober live uitgezonden vanuit Koninklijk Theater Carré. Het gala wordt gepresenteerd door Frits Sissing en Nelleke van der Krogt.

Een optreden van een wereldster is gebruikelijk tijdens het tv-gala. In 2004 was dit Tina Turner. Wie het dit jaar is, is nog niet bekendgemaakt.

Naast prijzen voor televisie worden tijdens het gala de beste radiomakers en -programma's bekendgemaakt. Er zijn een Gouden Radio-Oortje, Zilveren RadioSterren en de Gouden Radioring te verdienen. De stemming sluit op 1 oktober.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen