Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kanye West lijkt strijd van 50 Cent te winnen

Shownieuws

Uit peilingen blijkt dat de nieuwe cd van 50 Cent slechter verkoopt dan die van Kanye West. Hij heeft verklaard te stoppen met rappen als dat zou gebeuren.

Het einde van de solocarrière van 50 Cent komt steeds dichterbij. Uit voorlopige verkoopcijfers blijkt volgens het Amerikaanse muziekweekblad Billboard dat zijn nieuwe plaat in de eerste week slechter verkoopt dan het nieuwe album van Kanye West. De 31-jarige 50 Cent heeft bezworen de microfoon aan de wilgen te hangen, als dat zou gebeuren.

Zondag worden de verkoopcijfers van deze week officieel naar buiten gebracht, dus dan kan pas echt de balans worden opgemaakt. Maar naar schatting zullen er dan tussen de 500 en 600 duizend exemplaren van het album 'Curtis' van 50 Cent verkocht zijn, en tussen de 575 en 700 duizend exemplaren van 'Graduation' van Kanye West.

50 Cent, die geboren werd als Curtis James Jackson, kondigde vorige maand tegenover de hiphopsite SOHH.com aan te stoppen als het album van West, dat ook op 11 september uitkwam, populairder zou zijn. "Laten we erom wedden", zei hij. "Als Kanye West meer albums verkoopt dan 50 Cent, dan schrijf ik niet langer muziek voor mezelf." Hij voegde toe wel nog door te willen gaan met het schrijven van muziek voor andere artiesten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen