Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Youp sluit eerste dag Manuscripta af

Shownieuws

Youp van 't Hek verzorgt zondag de slotact van de eerste dag van Manuscripta. Op het evenement presenteren meerdere uitgeverijen nieuw te verschijnen boeken.

Youp van 't Hek is zondag de slotact bij de eerste dag van Manuscripta. Tijdens het boekenevenement, dat plaatsvindt op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam, presenteren 115 uitgeverijen en 191 auteurs hun titels voor het nieuwe seizoen.

De 53-jarige cabaretier en columnist heeft een reeks boeken op zijn naam staan. In oktober verschijnt zijn nieuwe titel, 'Iedereen is eigenaar van iets'. Bovendien komt er een 'Youp', een eenmalig eigen blad van Youp van 't Hek. Het tijdschrift, dat wordt gemaakt door de redactie van 'Linda', moet volgens Van 't Hek een cabaretesk antwoord worden op de tijdgeest.

Behalve het bijwonen van boekpresentaties, interviews met bekende en debuterende auteurs en signeersessies, kan het publiek op Manuscripta speeddaten met auteurs. Er rijden fietstaxi's rond met schrijvers die voorlezen uit nieuw werk.

Manuscripta wordt dit jaar voor het eerst gehouden. Het evenement gaat maandag verder.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen