Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Gloria Estefan ontroert publiek tot tranen toe

Shownieuws

Er vloeiden heel wat tranen toen Gloria Estefan voor het eerst live nummers ten gehore bracht van haar nieuwe album '90 Millas'. De plaat komt 18 september uit.

(Novum/AP) - Heel wat traantjes werden er weggepinkt toen Gloria Estefan zondag op het eiland Key West bij Florida voor het eerst live nummers ten gehore bracht van haar nieuwe album '90 Millas'. Te midden van geruchten dat Fidel Castro, die al tijden met zijn gezondheid sukkelt, was overleden, zong de Cubaans-Amerikaanse liedjes met titels als 'Esperando (cuando Cuba sea libre)', wat 'Wachtend (tot Cuba is bevrijd) betekent.

De titel van haar nieuwe album '90 Millas' staat voor de 145 kilometer afstand tussen Cuba en Key West, waar veel Cubaanse vluchtelingen wonen. De plaat is een eerbetoon aan Cubaanse muzikanten, zoals die van de Buena Vista Social Club. Estefan werkte voor het album samen met onder anderen Carlos Santana en Sheila E.

De 49-jarige brunette was in de jaren tachtig en begin jaren negentig een van de meest succesvolle zangeressen van Latijns-Amerikaanse afkomst. Met haar band The Miami Sound Machine had ze hits als 'Conga', 'Don't wanna lose you' en 'Can't stay away from you'.

Op 7 september is Gloria Estefan in Nederland. Ze treedt dan op in Rotterdam, ter gelegenheid van het 75-jarige bestaan van het Havenbedrijf. Ze zingt vanaf een ponton in de Maas zowel oude hits als enkele nieuwe liedjes. Een dag eerder is ze in het Tros-radioprogramma de Gouden Uren te horen met een akoestische sessie.

'90 Millas' komt op 18 september uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen