Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Esmée Denters viert jubileum op YouTube

Shownieuws

Zondag was het precies een jaar geleden dat Esmée Denters haar eerste video op YouTube plaatste. Om dat te vieren, zette ze een jubileumfilmpje op de videosite.

Zondag was het precies een jaar geleden dat Esmée Denters haar eerste video op YouTube plaatste. Om dat heugelijke feit te vieren, zette het Nederlandse zangtalent een jubileumfilmpje op de videosite. "Ik heb sindsdien meer dan veertig miljoen bezoekers gehad", zegt ze in het filmpje. "Dat is zo fantastisch, ik wil jullie graag bedanken."

In het kader van haar jubileum vraagt de 18-jarige Denters haar fans om een felicitatievideo op te nemen en deze op haar website esmeeworld.com te plaatsen. De meest originele inzending wordt beloond met een exclusieve chatsessie met de jonge zangeres.

In het filmpje laat Denters ook zien wat ze het afgelopen jaar heeft meegemaakt. Videobeelden van haar bezoekjes aan Amerikaanse steden als Philadelphia, Chicago en Los Angeles worden afgewisseld met een kijkje bij de opnamen van haar debuutalbum in Zweden. "Omdat ik niet zo extravert ben en graag dingen voor mezelf houd, vind ik het fijn om me uit te drukken in mijn songteksten", zegt ze in de Zweedse studio.

De video wordt afgesloten met beelden van de Europese toer van Justin Timberlake. Denters stond in het voorprogramma van de Amerikaanse ster, die haar ook een contract gaf bij zijn platenlabel. "Ik ben zo nerveus", fluistert ze in de camera, voordat ze het podium op moet.

Denters wordt wereldwijd gezien als een voorbeeld van de democratiserende werking van het internet. Haar succes is het gevolg van een hechte schare fans die haar filmpjes op YouTube bekeken.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen