Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Levend beeld uit Amerika wint WK in Arnhem

Shownieuws

De Amerikaanse Joanne Evangelista heeft zondag de derde editie van het WK Living Statues gewonnen. Haar act American Icon kreeg de hoofdprijs van de vakjury.

De Amerikaanse Joanne Evangelista heeft zondag de derde editie van het WK Living Statues gewonnen. Haar act American Icon kreeg de hoofdprijs van de vakjury, zo maakt de organisatie bekend. In Arnhem verzamelden zich gedurende het weekeinde meer dan negentig professionals die meedongen naar de prijs voor het beste levende standbeeld.

De publieksprijs ging naar de Nederlandse groep Les Étranges. De straatkunstenaars werden eveneens door de vakjury uitgeroepen tot Nederlands kampioenen.

Net als vorig jaar trok het festival volgens de organisatie driehonderdduizend bezoekers. Het Arnhemse festijn is het grootste ter wereld op het gebied van levende standbeelden. Dit jaar namen meer kunstenaars uit meer landen deel dan in de twee voorafgaande jaren.

Door een onverwacht grote toestroom van bezoekers ontstonden vorig jaar opstoppingen. Dit jaar waren meer politieagenten op de been gebracht. Steltlopers leidden de bezoekersstroom in goede banen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen