Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rapper Pras noemt Lauryn Hill gestoord

Shownieuws

Volgens rapper Pras heeft Lauryn Hill ze niet op een rijtje. "Ik ben geen expert, maar volgens mij heeft ze medicijnen nodig."

Volgens rapper Pras heeft zijn voormalige bandmaatje Lauryn Hill ze niet meer allemaal op een rijtje. "Ik ben geen expert, maar op basis van mijn ervaring denk ik dat ze medicijnen nodig heeft", stelde hij in een Amerikaanse radioshow. "Ik denk dat ze een bipolaire stoornis heeft."

De 34-jarige muzikant, die met Hill in de populaire band The Fugees zat, heeft nog altijd veel respect voor de zangeres. "Lauryn Hill is volgens mij de beste artiest van de laatste 25 à 30 jaar", zei hij. "Als je met zo iemand omgaat, van wie je houdt en met wie je bent opgegroeid, dan wil je niet geloven dat zulk gedrag bestaat. Het lijkt zo onwerkelijk."

Al jaren wordt gespeculeerd over een mogelijke reünie van de The Fugees, die hits scoorden met 'Ready or not' en 'Killing me softly'. Zowel Pras als bandlid Wyclef Jean heeft meermaals gezegd dat Hill die tegenhoudt.

Sinds haar veelgeprezen hitalbum 'The miseducation of Lauryn Hill', heeft de 32-jarige artieste haar leven aan God en haar vier kinderen gewijd. Haar tweede solo-album 'MTV Unplugged', dat in 2002 verscheen, werd door velen omschreven als artistieke zelfmoord, wegens de ellenlange, maatschappijkritische teksten en de weinig hitgevoelige melodieën.

Zelf lacht Hill om de geruchten over haar psychische instabiliteit. "Ik lees niet wat de pers over me schrijft", zei ze in een gesproken toelichting op het akoestische dubbelalbum. "Maar het beeld van mij is dat ik emotioneel labiel ben, wat helemaal waar is. Alsof jullie dat niet zijn", voegde ze er lachend aan toe.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen