Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Prinsen spreken tijdens herdenking Diana

Shownieuws

Prinsen William en Harry houden toespraken tijdens de herdenkingsceremonie voor hun moeder Diana. Vrijdag is het tien jaar geleden dat de prinses overleed.

Prins William en prins Harry houden toespraken tijdens de herdenkingsceremonie voor hun moeder Diana. Vrijdag is het precies tien jaar geleden dat de populaire prinses om het leven kwam bij een auto-ongeluk. Onder de vijfhonderd genodigden zijn prominente Britten als Elton John en premier Gordon Brown, meldt BBC News zondag.

Tijdens de dienst, die plaatsvindt in de Guards Chapel van de Wellington Barracks in Londen, wordt de favoriete muziek van Diana ten gehore gebracht, waaronder werk van Rachmaninov en Mozart. Vier hymnen worden gezongen, ondermeer het patriottistische 'I vow to thee, my country'.

Meer dan dertig leden van de koninklijke familie zijn vrijdag aanwezig, onder wie koningin Elisabeth II. De rest van de genodigden bestaat uit vrienden en kennissen, voormalige werknemers van Diana en vertegenwoordigers van liefdadigheidsinstellingen waarvoor de prinses zich inzette.

Eind juni vond al een grootschalig herdenkingsconcert plaats ten ere van Diana. William en Harry vroegen onder anderen Elton John, Joss Stone, Duran Duran en Tom Jones op te treden als eerbetoon aan hun moeder.

Diana stierf op 31 augustus 1997 in Parijs, nadat de auto waarin ze werd vervoerd tegen een pilaar aan was gereden reed. Bij het ongeluk kwamen ook haar vriend Dodi Al Fayed en de bestuurder van de Mercedes om het leven.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen