Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Madonna bestudeert kabbalah in Jeruzalem

Shownieuws

Madonna reist begin volgende maand af naar Jeruzalem om de mystieke leer kabbalah te bestuderen. Dat bevestigde het Amerikaanse Kabbalah Center.

Madonna reist begin september af naar Jeruzalem om de mystieke leer kabbalah te bestuderen. Dat heeft het Amerikaanse Kabbalah Center, waarbij de superster is aangesloten, bevestigd tegenover de Israëlische krant Jerusalem Post. De zangeres neemt niet alleen haar man en kinderen mee. Ook sterren als Demi Moore, haar vriend Ashton Kutcher en modeontwerpster Donna Karen reizen mee.

De tiendaagse pelgrimage, waarvan de 49-jarige popartieste slechts een deel meemaakt, gaat vooraf aan de zogenoemde Hoge Feestdagen. Hieronder vallen Yom Kippoer en Rosh Hashanah, het Joodse nieuwjaarsfeest. Madonna wordt vergezeld door drieduizend andere studenten van het Kabbalah Center, dat is gevestigd in Los Angeles.

Tijdens hun bezoek worden de sterren onderwezen in de mystieke leer, die de mens meer inzicht zou geven in God en zijn schepping. Ook brengen ze bezoekjes aan Galilea en de Golanhoogten. In 2004 reisde Madonna al eens vijf dagen door Israël.

De zangeres verdiept zich al tien jaar in de Joodse filosofie. Ze maakte de leer populair onder sterren als Paris Hilton, Britney Spears en Gwyneth Paltrow. Haar connecties met het Kabbalah Center oogstten kritiek. Het centrum zou een verwaterde en vercommercialiseerde versie van de Joodse religie verkopen aan Hollywoodsterren.

Bekend is het rode polsbandje dat voor negentien euro te koop is via de website van het centrum. Het stukje touw zou kwade invloeden tegengaan.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen