Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Honden van rapper DMX verwaarloosd

Shownieuws

De politie heeft vrijdag bij een inval in het huis van rapper DMX twaalf verwaarloosde pitbulls in beslaggenomen. Drie honden werden dood gevonden in de tuin.

(Novum/AP) - De politie heeft vrijdag bij een inval in het huis van de Amerikaanse rapper en acteur DMX meerdere verwaarloosde pitbulls in beslaggenomen. Drie honden werden dood gevonden in de achtertuin, terwijl twaalf andere pitbulls vastgebonden waren zonder eten of drinken. De dieren zijn naar een asiel gebracht. Bij de inval werden ook meerdere wapens gevonden.

DMX, die eigenlijk Earl Simmons heet, was niet thuis tijdens de inval van de politie. Volgens zijn advocaat is hij al langer dan twee maanden niet in Phoenix geweest. De rapper zou woedend zijn dat er niet goed voor zijn huisdieren is gezorgd. "We hadden een oppas ingehuurd, die de beesten zou verzorgen", zegt de advocaat van de 36-jarige artiest, die pas hoorde van de verwaarlozing toen hij op de hoogte werd gesteld van de inval. "Hij houdt zielsveel van zijn honden; die beesten zijn praktisch familie."

DMX, van wie een van zijn bijnamen 'The Dog' luidt, verkocht wereldwijd meer dan twintig miljoen albums. Op zijn laatste album, 'Year of the dog...again', prijkt een foto van de rapper met een pitbull. Hij verbond zijn naam aan een hondenkledinglijn, die bestaat uit petjes, sjaals en jasjes voor honden. De lijn, die Boomer 129 heet, is vernoemd naar een van zijn honden. Het beest overleed na een botsing met een motorfiets. Ter nagedachtenis van het beest heeft de acteur, die in films speelde als 'Romeo must die' en 'Exit wounds', een 'One love boomer'-tatoeage op zijn rug.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen