Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Henkjan Smits kan goed tegen kritiek'

Shownieuws

Henkjan Smits heeft weinig moeite met opbouwende kritiek. "Ik heb een vrouw die erg kritisch is op mij", vertelt de 45-jarige presentator in De Telegraaf.

Henkjan Smits heeft weinig moeite met opbouwende kritiek. "Ik heb een vrouw die erg kritisch is op mij", vertelt hij in De Telegraaf. De 45-jarige presentator neemt Shownieuws altijd op en als hij na de uitzending thuiskomt, kijkt hij samen met zijn vrouw naar zijn prestaties. "Als zij tevreden is, ben ik het soms ook."

Vanaf zaterdagavond is het nieuwe programma 'Het beste idee van Nederland' , dat Smits samen met Tooske Ragas presenteert, wekelijks te zien op SBS6.

Ook de eerste aflevering van het programma werd met een scherp oog bekeken door vrouwlief Petra. "Gelukkig was ze vol lof", vertelt Smits. Ze vond dat haar echtgenoot zichzelf was gebleven. "En dat was direct ook het grootste compliment dat ze me kon geven, want het was mijn grootste angst dat ik mijzelf niet zou herkennen."

Smits is de komende tijd veel te zien op televisie. "Een zeer slechte tijd voor mensen die een hekel aan me hebben", lacht hij. Vanaf 7 september is hij wekelijks te zien als juryvoorzitter in de talentenjacht 'So you wannabe a popstar'.

Vanaf 21 september zendt BNN 'Ranking the stars' uit. Smits is in het programma een van de tien mannen. "Het is al opgenomen en ik weet nu dat ik word gezien als de man die over de rug van talentloze jongeren geld verdient", lacht hij. "Ik ben maar gewoon meegegaan in de karikatuur die ik dankzij de Ranking-uitslagen werd. Dat is ook de lol van het programma."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen