Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Platenlabel dumpt Linda Wagenmakers

Shownieuws

Platenlabel Ecovata staakt de samenwerking met Linda Wagenmakers. Ze heeft te veel commotie veroorzaakt door haar deelname aan een controversiële musical.

Linda Wagenmakers is haar platenlabel kwijt. Ecovata wil niet langer met haar samenwerken. Gevolg daarvan is dat het uitbrengen van haar gospelalbum 'Full circle' wordt stopgezet en ook een gepland optreden is geannuleerd.

"Wij willen ons werk zuiver houden", verklaart een woordvoerder van Ecovata. "Dat kan niet met iemand die de ene keer op de EO Jongerendag het woord van God bezingt, en het even later op een podium over seks staat te hebben." Ecovata stelt zich het uitdragen van het evangelie door gospelmuziek ten doel.

Het vertrek van de 31-jarige Wagenmakers eerder deze bij de musical 'Shhh...it happens!', waarin verder veel schuttingtaal wordt gebruikt, komt volgens het platenlabel te laat. "Wij kunnen niet aan mensen blijven uitleggen waarom we met haar werken. Dat ze überhaupt in die musical ging spelen, kwam voor ons als een donderslag bij heldere hemel."

De voormalige Songfestivalzangeres voelde zich gedwongen met de musical te stoppen nadat in de kerk verwarring over haar deelname was ontstaan naar aanleiding van een recensie in de krant. Daarin werd de productie controversieel genoemd. Wagenmakers is lid van de pinkstergemeente en kon het spelen van haar rol niet langer combineren met haar geloof. God zou haar hebben geadviseerd met de musical te stoppen.

Op haar weblog op de vriendensite Hyves schrijft Wagenmakers donderdag de hele dag overstuur te zijn geweest nadat het label haar aan de kant zette. "Maar heb er inmiddels vrede mee. God's ways certainly are mysterious." Ze benadrukt dat ze absoluut niet stopt met zingen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen