Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nicole Richie in no time uit gevangenis

Shownieuws

Nicole Richie meldde zich donderdag bij de gevangenis om haar straf uit te zitten wegens rijden onder invloed. Wegens een cellentekort stond ze zo weer buiten.

(Novum/AP) - Nicole Richie heeft zich donderdagmiddag gemeld bij de gevangenis om haar straf uit te zitten wegens rijden onder invloed, maar haar cel heeft ze niet eens van binnen gezien. Binnen anderhalf uur stond ze weer buiten, meldt haar advocaat. Richie moet een celstraf van vier dagen uitzitten, maar een groot gebrek aan cellen speelt de autoriteiten in Los Angeles parten.

De tijd die de 25-jarige pleegdochter van zanger Lionel Richie doorbracht in de gevangenis werd gevuld met het maken van een politiefoto en vingerafdrukken. Vanwege het cellentekort worden alle veroordeelden die dertig dagen of korter moeten zitten voor een niet-gewelddadige overtreding meestal binnen twaalf uur weer vrijgelaten.

De blonde socialite erkende in juli voor de rechter schuldig te zijn aan het rijden onder invloed van marihuana en een voorgeschreven pijnstiller. In december vorig jaar reed ze al eens op een snelweg in Los Angeles tegen het verkeer in. Nadat getuigen de politie hadden gewaarschuwd, werd ze in haar stilstaande auto aangetroffen op een carpoolstrook. In 2003 werd Nicole Richie nog veroordeeld voor rijden onder invloed van alcohol.

Haar vriend Joel Madden, de zanger van de rockband Good Charlotte, vergezelde haar donderdag naar de gevangenis. Het stel verwacht in december of januari een kindje.

Bij gevangenissen in Californië is het de afgelopen tijd een komen en gaan van jonge zangeressen en actrices. Enkele uren voor het bliksembezoek van Richie aan de gevangenis werd actrice Lindsay Lohan veroordeeld tot een dag celstraf wegens cocaïnebezit en rijden onder invloed van alcohol. Eerder dit jaar zat Paris Hilton, een vriendin van Richie, drie weken in de gevangenis voor autorijden zonder geldig rijbewijs.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen