Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lindsay Lohan moet één dag de cel in

Shownieuws

Na Paris Hilton moet ook Lindsay Lohan de cel in. De rossige actrice moet 24 uur achter de tralies doorbrengen wegens herhaaldelijk rijden onder invloed.

Lindsay Lohan moet één dag de cel in

(Novum/AP) - Na Paris Hilton moet ook Lindsay Lohan de cel in. De actrice moet 24 uur achter de tralies doorbrengen nadat de rechter haar donderdag veroordeelde voor rijden onder de invloed van alcohol en drugs. Daarnaast kreeg ze een werkstraf van tien dagen opgelegd en een voorwaardelijke celstraf van drie jaar en bovendien moet ze in behandeling voor haar alcohol- en drugsverslaving.

De 21-jarige actrice legt zich bij haar straf neer. "Het is me duidelijk geworden dat mijn leven oncontroleerbaar is geworden, omdat ik verslaafd ben aan alcohol en drugs", stelde ze donderdag in een verklaring. "Ik heb de wet overtreden en vandaag nam ik daarvoor mijn verantwoordelijkheid door schuld te bekennen."

De rossige socialite moet nu een speciaal programma volgen van drie dagen, waarbij ze wordt meegenomen naar een mortuarium en moet praten met slachtoffers van ongelukken die zijn veroorzaakt door dronken autobestuurders.

Als Lohan opnieuw in de fout gaat, zijn de gevolgen ingrijpender. Mocht ze opnieuw dronken achter het stuur worden aangetroffen, gaat ze sowieso voor minimaal 120 dagen de cel in. Als ze gedurende haar proeftijd opnieuw in aanraking komt met de politie, riskeert ze een celstraf van één tot twee jaar.

Lohan is dit jaar twee keer eerder gearresteerd voor rijden onder invloed van alcohol. In beide gevallen had ze bovendien cocaïne bij zich. In juni en juli bracht ze al eens zes weken door in een ontwenningskliniek in Malibu. Kort daarop ging ze opnieuw in de fout. Momenteel is ze onder behandeling in een kliniek in Utah. Daar zal ze zeker dertig dagen blijven om te voldoen aan de eisen van de rechter.

In juni bracht Paris Hilton drie weken in het gevang door nadat ze was veroordeeld omdat ze ondanks een rijverbod achter het stuur was gekropen. Dat rijverbod was haar opgelegd omdat ze eveneens onder invloed achter het stuur was betrapt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen