Kies je favoriete radiostation

Dossiers

MySpace en MTV chatten met presidentskandidaten

Shownieuws

MySpace en MTV organiseren een serie gesprekken tussen de Amerikaanse presidentskandidaten en internetgebruikers. Dat moet jongeren enthousiast maken.

MySpace en MTV bundelen vanaf volgende maand hun krachten in een serie gesprekken tussen de elf Amerikaanse presidentskandidaten en vooral jonge internetgebruikers. Het evenement moet een dialoog op gang brengen tussen jongeren en presidentskandidaten als Hillary Clinton en Rudy Giuliani.

Het publiek, dat zich verzamelt op universiteiten, kan zich direct tot een presidentskandidaat richten. Ook online kijkers kunnen vragen stellen via e-mails en mobiele telefoons. Die worden dan wel van tevoren geselecteerd.

De gesprekken hebben als doel om een ongecensureerde gedachtewisseling te laten zien, in tegenstelling tot debatten op televisie, waarbij de antwoorden van de kandidaten doorspekt zijn van door adviseurs voorgekauwde citaten, licht de directeur van MySpace het initiatief toe. Ook moeten jongeren erdoor worden aangespoord volgend jaar te gaan stemmen.

Het evenement is live te volgen op de website van MTV en op MySpace. John Edwards bijt op 27 september het spits af in New Hampshire. Ook de Democraten Barack Obama en Bill Richardson doen mee. Onder de Republikeinse afgevaardigden zijn onder anderen Ron Paul en John McCain.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen