Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Nekpijn velt actieheld Matt Damon

Shownieuws

Matt Damon is getroffen door nekpijn. "Ik heb in een rare houding geslapen, omdat ons dochtertje Isabella tussen ons in lag", vertelt de Amerikaanse acteur.

Matt Damon is getroffen door nekpijn. Niet een opname van een actiescène, maar zijn 14 maanden oude dochtertje is de oorzaak van zijn klachten. "Ik heb in een rare houding geslapen, omdat Isabella tussen ons in lag", vertelt de Amerikaanse acteur aan Novum Nieuws. "Ik denk dat ik met mijn nek in de kou heb gelegen."

Damon heeft meteen alles uit de kast gehaald om van zijn nekklachten af te komen. "Ik heb een acupuncturist en dokters om me bij te staan", vertelt de acteur, die in ons land was ter promotie van 'The Bourne ultimatum'. "Ik moet ook nog naar de première, dus ik doe alles om er zo min mogelijk last van te hebben."

De 36-jarige acteur is bijna twee jaar getrouwd met de Argentijnse Luciana Bozan Barroso, die hij vier jaar geleden ontmoette in Miami. Ze hebben samen dochter Isabella en Matt is stiefvader van de 9-jarige Alexia uit een eerdere relatie van Luciana. "Het vaderschap heeft me echt veranderd", geeft Matt toe. "Het is onbeschrijflijk hoe je leven op zijn kop komt te staan."

Het gezinnetje van Damon is mee op de promotietour, die hem onder meer al naar Australië, Spanje, Engeland en Duitsland bracht. "Het is vermoeiend met zo'n kleintje erbij, maar het is het waard", vertelt de acteur, terwijl hij nog eens over zijn pijnlijke nek wrijft. "Ik vind het heel moeilijk om bij ze vandaan te zijn."

Tijdens de opnamen van 'The Bourne ultimatum' week het jonge gezin ook niet van de zijde van papa Damon. "Ja, ze zijn de hele wereld met me afgereisd", lacht hij. De opnames voor de actiefilm vonden plaats in onder meer Moskou, Londen, Madrid, Tanger en New York. Matt had in zijn drukke werkschema maar weinig tijd voor zijn vrouw en kinderen. "Het kwam voor dat ik vertrok als iedereen nog in diepe slaap was en dat ik 's avonds terugkwam en iedereen alweer op een oor lag."

De familie Damon woont in Miami, maar heeft ook een appartement in New York. De Hollywoodster heeft maar weinig last van paparazzi. "We leiden een heel saai leventje", vertelt hij. "Paparazzi jagen op sterren van wie de foto's het meest opbrengen. Zo lang ik niets doms doe, zijn foto's van mij echt helemaal niets waard."

De promotietour voor de nieuwe film is duidelijk vermoeiend voor Matt. "Het eerste wat ik ga doen als ik thuis ben is slapen", lacht hij. "We zijn nu al iets meer dan een jaar van huis. Na de opnames en promoten van 'Ocean's Thirteen' ben ik gelijk doorgegaan met 'The Bourne ultimatum'. Mijn gezin is echt fantastisch geweest, maar nu verdienen ze wat van mijn tijd in ons eigen huis."

'The Bourne ultimatum' gaat donderdagavond in première in de Amsterdamse bioscoop Tuschinski. Vanaf 13 september draait de opvolger van de 'The Bourne identity en 'The Bourne supremacy' in de Nederlandse bioscopen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen